General Info

Statistics, Tender Results & News Clips

Download

Download Forms & Brochures

Latest News

Gallery

Majlis Perutusan Amanat Tahun Baharu 2024 Ketua Pengarah Penilaian Dan Perkhidmatan Harta Bersama Warga Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta

9 Januari 2024 – Majlis Amanat Tahun Baharu 2024 oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (KPPPH) bersama warga JPPH telah diadakan secara hybrid melibatkan semua warga JPPH di seluruh Malaysia.

Majlis telah berlangsung di Bilik Mesyuarat Utama, Ibu Pejabat dihadiri oleh YBrs. Sr Rosni Nawati binti Ngah, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi), Pengarah-Pengarah Bahagian/Ketua Unit Ibu Pejabat dan semua warga kerja Ibu Pejabat. Majlis turut diikuti secara langsung oleh semua kakitangan JPPH di seluruh cawangan Malaysia secara dalam talian.

Dalam amanatnya, YBrs. KPPPH telah menggariskan 6 (enam) halatuju 2024 yang menjadi sasaran Jabatan iaitu Mempertingkat Kualiti Perkhidmatan dan Kepakaran, Memperhebat Usaha Digitalisasi, Pengukuhan Integriti, Persediaan Pegawai Yang Kompeten dan Profesional, Membawa Kembali NAPIC ke Pentas Tertinggi dan Mengoptimakan Potensi INSPEN.

Di akhir ucapannya, beliau mengharapkan kebersamaan semua warga JPPH untuk memberikan komitmen dan sokongan dalam menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan agar aspirasi membawa JPPH ke tahap yang lebih tinggi dan membanggakan dapat dicapai.

Kunjungan Hormat Jabatan Hartanah, Lembaga Tabung Haji

20 November 2023 - YBrs Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta telah menerima kunjungan hormat daripada Jabatan Hartanah, Lembaga Tabung Haji di pejabat beliau di Putrajaya. Jabatan Hartanah , Lembaga Tabung Haji yang hadir terdiri dari Encik Nisfuazmi bin Razali, Encik Ahmad Ezzaruddin Zawahir dan Encik Nor Fahmi Perdziman.

Persidangan Pengarah Dan Penilai Daerah Yang Ke 84, Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta (JPPH)

6-8 November 2023 - Persidangan Pengarah dan Penilai Daerah yang ke 84 telah berlangsung pada 6-8 November 2023 di Institut Penilaian Negara (INSPEN). Persidangan tahunan yang dihadiri oleh Pengarah Bahagian/Ketua Unit Ibu Pejabat serta ketua-ketua cawangan JPPH negeri dan daerah seluruh Malaysia ini telah dipengerusikan oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (KPPPH). Turut hadir Pegawai Kader JPPH yang bertugas di Jabatan Insolvensi.
Tiga (3) buah buku terbitan JPPH telah dilancarkan semasa persidangan ini iaitu Monograf Harta Tanah Warisan, Monograf Penilaian Harta Tanah Khas (Edisi Kedua) dan Buku Penilaian Lapangan Terbang Bagi Maksud Insurans. Turus dilancarkan pada persidangan kali ini adalah Pasukan Corporate Social Responsibility (CSR) JPPH.

« 1 of 7 »

Subscribe Our Newsletter

Fill out the provided subscription form in order to follow our latest news and updates.

Government Agencies

Other Agencies

Ubah Saiz Font
Contrast