Services

Offered services by JPPH Malaysia

Publication

Publications issued by JPPH Malaysia

General Info

Stats, Brochures, Tender Results & News Clips

Download

Download Forms

Latest News

Gallery

Temubual YBrs. Sr Haji Mohd Khairudin bin Abd Halim, Presiden Lembaga Penilai, Pentaksir, Ejen Harta Tanah dan Pengurus Harta Malaysia di Radio Traxx fm, RTM Pada 6 Disember 2019

Pada 6 Disember 2019, YBrs. Sr Haji Mohd Khairudin bin Abd Halim, Presiden Lembaga Penilai, Pentaksir, Ejen Harta Tanah dan Pengurus Harta Malaysia telah berkeudara di Radio Traxx fm, di RTM. Beliau yang juga Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta telah membincangkan isu melibatkan ejen harta tanah yang tidak berlesen. Beliau juga menerangkan kesan berurusan dengan ejen tidak berlesan, kaedah mencegah dan bagaimana untuk melaporkan jika mengalami situasi ditipu oleh ejen yang tidak diiktiraf ini. Penghujung segmen temubual, beliau diberikan peluang untuk merakamkan pesanan awam kepada semua pendengar agar perihatin dan mengelak daripada berurusan dengan ejen harta tanah yang tidak berlesen bagi mengelak daripada unsur-unsur penipuan.

Kunjungan Hormat JPPH Malaysia ke Pejabat Ketua Pengarah JUPEM Pada 3 Disember 2019

Kuala Lumpur 3 Disember 2019, JPPH Malaysia diketuai oleh YBrs. Sr Haji Mohd Khairudin bin Abd Halim, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta telah membuat kunjungan hormat ke Pejabat Ketua Pengarah Ukur dan Pemetaan Malaysia, JUPEM iaitu YBhg. Dato’. Sr Dr. Azhari bin Mohamed. Turut mengiringi Ketua Pengarah ialah Timbalan ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi) dan Timbalan ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik), bersama Pengarah Bahagian Perancangan Strategik dan Standard Amalan serta Ketua Unit Komunikasi Korporat. Tujuan kunjungan hormat ini ialah mahu berkongsi maklumat strategik dan menjalin hubungan baik dua hala antara kedua Jabatan.

Hari Integriti 2019 Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta bersama Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Pada 29 November 2019

Pada 29 November 2019, Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta Malaysia (JPPH Malaysia) bersama dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah mengadakan Hari Integriti 2019 di Dewan Nusantara, INSPEN, bertemakan “Warga Berintegriti Organisasi Dihormati”. Majlis ini adalah kelolaan Unit Integriti dan Pengauditan, Ibu Pejabat yang telah dirasmikan oleh YBrs. Sr Haji Mohd Khairudin bin Abd Halim, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta. Turut hadir ialah YBhg. Dato” Junipah binti Wandi, Timbalan Pesuruhjaya SPRM. Antara acara menarik dalam majlis ini ialah bacaan ikrar bebas rasuah, menandatangani dan penyerahan dokumen ikrar dan juga ceramah. Dalam sesi ceramah telah disampaikan oleh Encik Mohd Firdaus bin Ramlan, Pengurus CJ Global Venture, yang juga bekas Hakim Majestrit. Beliau telah berkongsi maklumat di bawah tajuk “Tumbuk Rusuk Duit Panadol-Pengkisahan Dari Tirai Besi”.

« 1 of 7 »

Poll

Do you think information provided in this portal fulfill your need?
Vote

Subscribe Our Newsletter

Fill out the provided subscription form in order to follow our latest news and updates.

Other Agencies

Ubah Saiz Font
Contrast