General Info

Statistics, Tender Results & News Clips

Download

Download Forms & Brochures

Latest News

Gallery

Majlis Pelancaran Laporan Pasaran Harta 2020 JPPH Pada 5 April 2021

5 April 2021 - Majlis Pelancaran Laporan Pasaran Harta 2020 telah disempurnakan oleh YB Senator Tengku Datuk Seri Utama Zafrul bin Tengku Abdul Aziz, Menteri Kewangan Malaysia. Turut mengiringi upacara pelancaran tersebut ialah YBrs. Sr A'zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta serta Sr Aina Edayu binti Ahmad, Pengarah NAPIC.

JPPH turut merakamkan penghargaan kepada semua agensi kerajaan dan swasta yang terus memberi kerjasama dalam membekalkan data harta tanah kepada JPPH. Terima kasih diucapkan kepada semua jemputan dan media yang turut hadir di dalam majlis ini.

Laporan Pasaran Harta 2020 beserta laporan-laporan lain boleh diakses dan dimuat turun secara percuma di pautan berikut :

http://napic.jpph.gov.my/portal

Kunjungan Hormat Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta ke Pejabat Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang Pada 22 Mac 2021

Pada 22 Mac 2021 - YBrs. Sr A'zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta telah membuat kunjungan hormat ke Pejabat Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, YB Dato' Ir. Hj. Ahmad Zakiyuddin bin Abdul Rahman. Turut bersama beliau ialah Sr Haji Amran bin Mat Yaacub, Pengarah Penilaian Negeri Pulau Pinang.

Persidangan Pengarah dan Penilai Daerah JPPH Ke-79 di Bayview Hotel, Langkawi, Kedah pada 15 hingga 16 Mac 2021

Persidangan Pengarah dan Penilai Daerah JPPH Ke-79 bertempat di Bayview Hotel, Langkawi dilangsungkan dalam suasana norma baharu pada 15 hingga 16 Mac 2021. Sempena persidangan ini juga, empat (4) buah buku telah dilancarkan dan sumbangan cek KESUPEN Pusat kepada staf JPPH yang terlibat dengan musibah banjir baru-baru ini turut disampaikan kepada Pengerusi KESUPEN di cawangan masing-masing.

YBrs. Sr A'zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta diiringi oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) dan YBrs. Sr Hamidon bin Haron, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi) telah melancarkan Buku Panduan Penilaian Ekonomi Ekosistem Marin (Taman Laut), Pelan Antirasuah Organisasi JPPH 2021 - 2025, Monograf Penilaian Harta Tanah Khas dan Statutory Valuation on Land Conversion in Malaysia.

« 4 of 7 »

Subscribe Our Newsletter

Fill out the provided subscription form in order to follow our latest news and updates.

Other Agencies

Ubah Saiz Font
Contrast