Perkhidmatan

Perkhidmatan tersedia untuk kemudahan pengguna

Penerbitan

Penerbitan Jabatan Penilaian & Perkhidmatan Harta

Maklumat Am

Statistik, Keputusan Tender dan Keratan Akhbar

Muat Turun

Muat Turun Borang, Brosur berkaitan perkhidmatan JPPH

Berita Terkini

Galeri

Majlis Pelancaran penerbitan Laporan Pasaran Harta Separuh Pertama Tahun 2022

14 September 2022 - Majlis Pelancaran penerbitan Laporan Pasaran Harta Separuh Pertama Tahun 2022 yang disempurnakan oleh YB Dato' Indera Mohd Shahar bin Abdullah, Timbalan Menteri Kewangan 1 telah berlangsung di Dewan Jubli, INSPEN. Majlis pelancaran diiringi oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta serta Sr Aina Edayu binti Ahmad, Pengarah Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC).

Pada kali ini, Laporan Pasaran Harta ini turut diterbitkan bersama lapan ( 8 ) laporan lain.
JPPH merakamkan penghargaan kepada semua agensi kerajaan dan swasta yang terus memberi kerjasama dalam membekalkan data harta tanah kepada JPPH khasnya kepada NAPIC. Terima kasih diucapkan kepada semua jemputan dan media yang turut hadir di dalam majlis ini.

Laporan Pasaran Harta Separuh Pertama Tahun 2022 beserta laporan-laporan lain boleh diakses dan dimuat turun secara percuma di pautan berikut : https://napic.jpph.gov.my/portal

Amanat YBrs Sr Abdul Razak Bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian Dan Perkhidmatan Harta Pada 25 Julai 2022

25 Julai 2022 – Majlis Amanat YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (KPPPH) yang ke-17 bersama warga JPPH telah diadakan secara hybrid melibatkan semua warga JPPH di seluruh Malaysia. Majlis telah berlangsung di Dewan Nusantara INSPEN, dihadiri oleh YBrs.Sr Rosni Nawati binti Ngah, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi), Pengarah INSPEN, Pengarah Bahagian / Ketua Unit Ibu Pejabat, Pengarah-pengarah Negeri, Penilai Daerah dan pegawai-pegawai JPPH sekitar Lembah Klang. Majlis turut diikuti oleh semua kakitangan JPPH di seluruh cawangan Malaysia secara atas talian.

Dalam amanatnya, YBrs KPPPH telah memperkenalkan falsafah A.C.T.I.O.N (?????????, ??????????, ??????????, ?????????, ???????????, ??? ????). Beliau telah menyentuh betapa pentingnya transformasi di kalangan warga JPPH dalam mengadaptasi norma baharu bersandarkan pendigitalan perkhidmatan dan teknologi terkini bagi penyampaian perkhidmatan yang ??????????? dan memenuhi ekspektasi pelanggan. Beliau turut menegaskan transformasi ini perlu seiring dengan peningkatan kompetensi dan nilai integriti yang tinggi di kalangan warga JPPH. Di akhir ucapannya, beliau mengharapkan kebersamaan semua warga JPPH untuk mengadaptasi semangat Keluarga Malaysia yang inklusif di dalam menjalankan tugas bagi mencapai objektif jabatan.

Majlis Pelancaran Laporan Pasaran Harta Tahun 2021

1 April 2022 - Majlis Pelancaran Laporan Pasaran Harta Tahun 2021 telah disempurnakan oleh YB Senator Tengku Datuk Seri Utama Zafrul bin Tengku Abdul Aziz, Menteri Kewangan Malaysia. Turut mengiringi upacara pelancaran tersebut ialah YBhg. Dato’ Sr A'zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta serta Sr Aina Edayu binti Ahmad, Pengarah Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC). Pada kali ini, buat julung kalinya NAPIC telah menerbitkan laporan baru iaitu Indeks Sewaan Pusat Beli Belah Lembah Klang untuk rujukan penggiat sektor harta tanah.

JPPH turut merakamkan penghargaan kepada semua agensi kerajaan dan swasta yang terus memberi kerjasama dalam membekalkan data harta tanah kepada JPPH. Terima kasih diucapkan kepada semua jemputan dan media yang turut hadir di dalam majlis ini.

Laporan Pasaran Harta 2021 beserta laporan-laporan lain boleh diakses dan dimuat turun secara percuma di pautan berikut :
http://napic.jpph.gov.my/portal

« 1 daripada 7 »

Langgan Newsletter Kami

Ikuti perkembangan Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta dengan melanggan newsletter kami.
Ubah Saiz Font
Contrast