Perkhidmatan

Perkhidmatan tersedia untuk kemudahan pengguna

Penerbitan

Penerbitan Jabatan Penilaian & Perkhidmatan Harta

Maklumat Am

Statistik, Brosur, Keputusan Tender dan Keratan Akhbar

Muat Turun

Muat Turun Borang berkaitan perkhidmatan JPPH

Berita Terkini

Galeri

Majlis Pelancaran Taklimat Laporan Pasaran Harta Tanah Separuh Tahun (H1) 2020 Dan Pelancaran Sistem e-Data Serta Mobile Apps JPPH Pada 22 September 2020

Pada 22 September 2020 (Selasa) JPPH telah mengadakan Majlis Taklimat Pasaran Harta Tanah Separuh Tahun Pertama (H1) 2020 dan Pelancaran Sistem Pembelian Data Harta Tanah Elektronik (e-Data) serta Mobile Apps JPPH bertempat di Marriott Hotel Putrajaya. Majlis ini telah dirasmikan oleh YBhg. Dato’ Othman bin Semail, Timbalan Ketua Setiausaha Perbendaharaan (Pengurusan) dengan diiringi oleh YBrs. Sr A’zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta.
Turut hadir ke majlis ini ialah YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) dan YBrs. Sr Hamidon bin Haron, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi).
Laporan Pasaran Harta Tanah H1 2020 ini turut memaparkan data berkenaan aktiviti transaksi pasaran harta tanah untuk subsektor kediaman, komersil, industri, pertanian dan tanah pembangunan. Sistem e-Data pula memudahkan capaian pengguna terhadap urusan penjualan data pindahmilik dan data sewaan secara atas talian. Pelancaran Mobile Apps JPPH bertujuan untuk memudahkan para pelanggan yang berurusan dengan JPPH untuk membuat semakan terhadap status permohonan penilaian bagi maksud Duti Setem, Pinjaman Perumahan, Tukar Syarat dan Pemberimilikan Tanah.

Mesyuarat Pengarah Penilaian Negeri Bilangan 6/2020 Pada 21 September 2020

Pada 21 September 2020 (Isnin), JPPH telah mengadakan Mesyuarat Pengarah Penilaian Negeri Bilangan 6 Tahun 2020 bertempat di Marriott Hotel Putrajaya. Mesyuarat ini dipengerusikan oleh YBrs. Sr A’zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta.
Majlis ringkas penyerahan Projek Pembangunan Sistem Pembayaran Secara Atas Talian (Sistem e-Data) dan Projek Mewujudkan Mobile Apps JPPH turut diadakan. Kedua-dua projek ini merupakan sebahagian daripada Projek Pelan Strategik Jabatan 2017 hingga 2020.
Ringkasan projek :
1. Projek Pembangunan Sistem Pembayaran Secara Atas Talian (Sistem e-Data)
Pengurus Projek :
Sr Mohd Nazri bin Ahmad Zahari, Pengarah INSPEN
Business Owner :
Bahagian Khidmat Pengurusan (diwakili oleh Puan Nur Zulaikha binti Hamzan
2. Projek Mewujudkan Mobile Apps JPPH
Pengurus Projek :
Sr Saharun bin Kassim, Penilai Daerah Batu Pahat, Johor
Business Owner :
Unit Komunikasi Korporat (diwakili oleh Sr Nur Sharlizan binti Mohd Rapi’ain)
Turut menyaksikan penyerahan kedua-dua projek tersebut ialah ialah YBrs. Sr A’zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta, Sr Abdul Razak bin Yusak, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) dan Sr Hamidon bin Haron, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi).

Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan (MBJ) Bilangan 2 2020 Pada 15 September 2020

Pada 15 September 2020, JPPH telah mengadakan Mesyuarat Majlis Bersama Jabatan bilangan 2 tahun 2020 bertempat di Pejabat JPPH Negeri Pahang. Mesyuarat ini dipengerusikan oleh YBrs. Sr Haji A’zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta.
Turut hadir ialah YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) dan YBrs. Sr Tuan Haji Hamidon bin Haron, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi). Juga dihadiri oleh YBrs. Sr Tuan Haji Mohd Nazri bin Ahmad Zahari, Pengara INSPEN dan Puan Maznah binti Ngah, Pengarah Penilaian Negeri Pahang. Mesyuarat ini merupakan perjumpaan khas semua wakil pekerja dengan pengurusan Jabatan dengan membawa pelbagai pandangan dan isu untuk dipertimbangkan oleh pihak pengurusan JPPH kelak.
Sebagai aktiviti perkongsian pengetahuan untuk semua wakil pekerja diadakan lawatan khas ke Penjara Penor, Kuantan.

« 1 daripada 7 »

Langgan Newsletter Kami

Ikuti perkembangan Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta dengan melanggan newsletter kami.
Ubah Saiz Font
Contrast