Perutusan Ketua Pengarah Penilaian Dan Perkhidmatan Harta

Utama Profil Jabatan Perutusan Ketua Pengarah Penilaian Dan Perkhidmatan Harta

Salam Sejahtera dan Selamat Datang Ke Laman Web Rasmi JPPH.

Laman Web JPPH merupakan pintu maklumat dan saluran utama interaktif JPPH untuk menyalurkan pelbagai maklumat terkini serta beberapa perkhidmatan atas talian dan mobile kepada orang awam dan pelanggan kami. Perkongsian aktiviti utama Jabatan dimuatkan secara tersusun meliputi 3 perkara iaitu Penilaian dan Perkhidmatan Harta, Informasi Harta Tanah serta Latihan dan Penyelidikan Harta Tanah yang dikendalikan oleh INSPEN (Institut Penilaian Negara).

JPPH berhasrat membina hubungan yang berkesan untuk mendekati pelanggan kami. Oleh itu, kami sentiasa berusaha untuk meningkat dan mengemas kini kandungan serta penampilan informasi dan perkhidmatan atas talian serta mobile yang diperlukan semasa anda melayari Laman Web JPPH. Kepuasan hati dan keselesaan tuan/puan adalah amat diharapkan untuk terus menjadi dorongan kepada kami dalam menjalankan tugas yang terbaik.

JPPH sentiasa berusaha mengorak langkah ke hadapan untuk memberikan perkhidmatan mudah melalui penciptaan dua sistem online yang baharu iaitu Sistem Semakan Harga Rumah untuk Penjawat Awam dan Sistem Carian Harta Tanah Tidak Terjual Malaysia (UPESM). Disamping maklumat dan data harta tanah yang dibangunkan oleh Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC) yang sentiasa dikemaskini.

Kepesatan teknologi maklumat serta jaringan komunikasi yang pantas telah dimanfaatkan dengan pelaksanaan Laman Web JPPH versi mobile dan juga pautan kepada facebook rasmi Jabatan. Di mana paparan disesuaikan pada gajet mudahalih dan telefon pintar. Dengan ini, anda dapat melayari informasi dan perkhidmatan atas talian serta mobile dengan lebih selesa, pantas dan mudah yang sentiasa berada di hujung jari anda walau pun while on-the-go pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

Harapan saya agar semua pengunjung Laman Web JPPH dan warga Jabatan dapat memanfaatkan sepenuhnya informasi serta perkhidmatan yang terdapat dalam Laman Web JPPH. Saya mengalu-alukan dan amat menghargai maklumbalas, cadangan dan idea yang membina untuk menambahbaik Laman Web JPPH. Semoga kecemerlangan penyampaian perkhidmatan JPPH menepati keperluan tuan/puan, memenuhi kepuasan hati anda sebagai pelanggan JPPH dan yang penting kami dapat memantapkan lagi sistem penyampaian perkhidmatan kami selaras dengan cogankata JPPH : Perkhidmatan Bernilai Komitmen Kami.

Akhir kata, saya ingin merakamkan penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberi sumbangan ke arah pembangunan Laman Web JPPH ini. Adalah diharapkan Laman Web ini berjaya menjadi landasan penyaluran maklumat yang berkesan dan berkualiti, selari dengan pelaksanaan transformasi perkhidmatan awam untuk merakyatkan perkhidmatan yang mesra pelanggan serta bersifat inovatif.

Selamat Melayari Laman Web JPPH di www.jpph.gov.my

Andalah Pelanggan Kami Yang Sentiasa Dihormati dan Diutamakan.

Salam Hormat dan Terima Kasih.

Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta

 

Ubah Saiz Font
Contrast