Perkhidmatan

Perkhidmatan tersedia untuk kemudahan pengguna

Penerbitan

Penerbitan Jabatan Penilaian & Perkhidmatan Harta

Maklumat Am

Statistik, Keputusan Tender dan Keratan Akhbar

Muat Turun

Muat Turun Borang, Brosur berkaitan perkhidmatan JPPH

Berita Terkini

Galeri

๐— ๐—”๐—๐—Ÿ๐—œ๐—ฆ ๐—ฃ๐—˜๐—Ÿ๐—”๐—ก๐—–๐—”๐—ฅ๐—”๐—ก ๐—Ÿ๐—”๐—ฃ๐—ข๐—ฅ๐—”๐—ก ๐—ฃ๐—”๐—ฆ๐—”๐—ฅ๐—”๐—ก ๐—›๐—”๐—ฅ๐—ง๐—” ๐—ง๐—”๐—›๐—จ๐—ก ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฎ

15 Mac 2023, - Majlis Pelancaran Laporan Pasaran Harta Tahun 2022 telah disempurnakan oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta yang mewakili YB Tuan Steven Sim Chee Keong, Timbalan Menteri Kewangan II. Majlis yang diadakan di Dewan Jubli, INSPEN ini berlangsung meriah dengan dihadiri lebih 200 penggiat Industri harta tanah sektor awam dan swasta.
Majlis pelancaran turut diiringi oleh YBrs. Sr Tn. Haji Mohd Nazri bin Ahmad Zahari, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) serta Sr Aina Edayu binti Ahmad, Pengarah Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC).
Pada kali ini, Laporan Pasaran Harta ini turut diterbitkan bersama lapan ( 8 ) laporan lain. Turut dilancarkan ๐‘“๐‘Ž๐‘๐‘’๐‘™๐‘–๐‘“ portal NAPIC yang lebih interaktif bagi memudahkan capaian pengguna.
JPPH merakamkan penghargaan kepada semua agensi kerajaan dan swasta yang terus memberi kerjasama dalam membekalkan data harta tanah kepada JPPH khasnya kepada NAPIC. Terima kasih diucapkan kepada semua jemputan dan media yang turut hadir di dalam majlis ini.
Laporan Pasaran Harta Tahun 2022 beserta laporan-laporan lain boleh diakses dan dimuat turun secara percuma di pautan berikut :
http://napic.jpph.gov.my/portal

Majlis Perutusan Amanat Tahun Baharu 2023 Ketua Pengarah Penilaian Dan Perkhidmatan Harta

5 Januari 2023 - Majlis Perutusan Amanat Tahun Baharu 2023 Ketua Pengarah Penilaian Dan Perkhidmatan Harta

Majlis Pelancaran penerbitan Laporan Pasaran Harta Separuh Pertama Tahun 2022

14 September 2022 - Majlis Pelancaran penerbitan Laporan Pasaran Harta Separuh Pertama Tahun 2022 yang disempurnakan oleh YB Dato' Indera Mohd Shahar bin Abdullah, Timbalan Menteri Kewangan 1 telah berlangsung di Dewan Jubli, INSPEN. Majlis pelancaran diiringi oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta serta Sr Aina Edayu binti Ahmad, Pengarah Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC).

Pada kali ini, Laporan Pasaran Harta ini turut diterbitkan bersama lapan ( 8 ) laporan lain.
JPPH merakamkan penghargaan kepada semua agensi kerajaan dan swasta yang terus memberi kerjasama dalam membekalkan data harta tanah kepada JPPH khasnya kepada NAPIC. Terima kasih diucapkan kepada semua jemputan dan media yang turut hadir di dalam majlis ini.

Laporan Pasaran Harta Separuh Pertama Tahun 2022 beserta laporan-laporan lain boleh diakses dan dimuat turun secara percuma di pautan berikut : https://napic.jpph.gov.my/portal

Langgan Newsletter Kami

Ikuti perkembangan Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta dengan melanggan newsletter kami.
Ubah Saiz Font
Contrast