Perkhidmatan

Perkhidmatan tersedia untuk kemudahan pengguna

Penerbitan

Penerbitan Jabatan Penilaian & Perkhidmatan Harta Malaysia

Maklumat Am

Statistik, Brosur, Keputusan Tender dan Keratan Akhbar

Muat Turun

Muat Turun Borang berkaitan perkhidmatan JPPH Malaysia

Berita Terkini

Galeri

Majlis MoU JPPH dengan RISM Pada 2 Oktober 2019

Pada 2 Oktober 2019, JPPH Malaysia telah Menandatangani Memorandum Persefahaman dengan Royal Institution of Surveyors Malaysia (RISM) yang disempurnakan oleh YBrs. Sr Ahmad Zailan Bin Azizudin, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta dan YBrs. Sr Thiruselvam Arumugam, Chairman, Property Surveying Divison, Royal Institution of Surveyors Malaysia di Bangunan Juruukur, Petaling Jaya, Selangor.

Pelancaran 2 buah Buku Penerbitan JPPH Malaysia Pada 24 September 2019

Pada 24 September 2019, YBrs. Sr Haji Ahmad Zailan bin Azizuddin, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta telah merasmikan dua buah buku penerbitan Jabatan iaitu Handbook For Assessors Volume 6 dan Buku Garis Panduan, Penentuan Pampasan Kehilangan Pendapatan, Bagi Pengambilan Tanah, Berdasarkan Kepada Prinsip Jadual Pertama, Akta Pengambilan Tanah 1960. Kedua-dua buku ini diterbitkan oleh Bahagian Pampasan dan Perujukan Mahkamah yang diketuai oleh Sr En Norhisham bin Shafie bersama dengan Ahli Jawatankuasanya.

Majlis Taklimat Pasaran Harta Tanah H1 2019 dan Pelancaran Sistem Carian Harta Tanah Tidak Terjual Malaysia (UPESM) 2.0 Pada 23 September 2019

Pada 23 September 2019 (Isnin), YB Dato’ Wira Haji Amiruddin bin Haji Hamzah, Timbalan Menteri Kewangan Malaysia telah merasmikan Majlis Taklimat Pasaran Harta Tanah H1 2019 dan Pelancaran Sistem Carian Harta Tanah Tidak Terjual Malaysia (UPESM) 2.0 di Dewan Jubli, INSPEN.

« 2 daripada 8 »

Langgan Newsletter Kami

Ikuti perkembangan Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta Malaysia dengan melanggan newsletter kami.
Ubah Saiz Font
Contrast