Perkhidmatan

Perkhidmatan tersedia untuk kemudahan pengguna

Penerbitan

Penerbitan Jabatan Penilaian & Perkhidmatan Harta

Maklumat Am

Statistik, Keputusan Tender dan Keratan Akhbar

Muat Turun

Muat Turun Borang, Brosur berkaitan perkhidmatan JPPH

Berita Terkini

Galeri

Majlis Anugerah Jabatan Dan Persaraan Ahli Persidangan Pengarah Dan Penilai Daerah JPPH 2023 Dan Jasamu Dikenang

7 November 2023 – Majlis Anugerah Jabatan dan Persaraan ahli Persidangan Pengarah dan Penilai Daerah 2023 telah diadakan di Hotel Tenera, Bandar Baru Bangi. Majlis telah dirasmikan oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta. Anugerah lain yang turut disampaikan ialah Anugerah Kertas Penyelidikan terbaik kepada beberapa research intern JPPH yang terpilih. Majlis turut meraikan persaraan ahli-ahli persidangan yang akan bersara dalam tempoh terdekat yang terdiri Sr Faziah binti Abd Rasid, Penilai Daerah Kuala Lumpur, Puan Siti Aminah binti Zainal, Ketua Unit Integriti dan Pengauditan dan Puan Rosmah binti Rusli, Pengarah Bahagian Teknologi Maklumat.

Kongres Ke-25 Persatuan Penilai ASEAN Tahun 2023

18 - 20 September 2023 - Persatuan Penilai Asean atau dikenali 'Asean Valuer Association' (AVA) telah mengadakan Kongres AVA yang ke-25 pada 18 hingga 20 September 2023 di Riverside Majestic Hotel, Kuching, Sarawak.
Dengan tema "Scaling New Heights in Real Estate and Business Valuation" kongres ini disertai oleh lebih 470 peserta yang bukan hanya terdiri dari negara anggota ASEAN, malah peserta dari negara bukan ASEAN seperti Jepun, Amerika Syarikat, Greece, India, Perancis, dan Korea Selatan.
Perasmian dan ucaptama kongres yang berlangsung pada 19 September 2023 telah disempurnakan oleh YB Datuk Seri Ahmad Maslan, Timbalan Menteri Kewangan 1. Turut bersama-sama mengiringi majlis perasmian YBrs Sr Abdul Razak bin Yusak, Presiden AVA serta Sr Subramaniam A/L Arumugam, Pengerusi Sambutan Kongres 2023.
Kongres ini merupakan acara tahunan yang menjadi platform penting para penilai dan profesional harta tanah mewujudkan hubungan yang lebih erat, berkongsi pengetahuan dan pengalaman dalam bidang penilaian bukan sahaja di kalangan anggota Asean malahan di peringkat antarabangsa. AVA yang ditubuhkan pada Jun 1981 ini dianggotai oleh lapan negara yang terdiri dari Brunei, Kemboja, Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam.

Majlis Pelancaran Laporan Pasaran Harta Separuh Tahun Pertama 2023

14 September 2023 - Majlis Pelancaran Laporan Pasaran Harta Separuh Tahun Pertama 2023 bersama lapan laporan lain telah disempurnakan oleh YB Datuk Seri Ahmad Maslan, Timbalan Menteri Kewangan I. Majlis yang diadakan di Dewan Jubli, INSPEN ini berlangsung meriah dengan dihadiri lebih 200 penggiat Industri harta tanah sektor awam dan swasta.
Majlis pelancaran turut diiringi oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Ketua Pengarah Penilaian Dan Perkhidmatan Harta dan Sr Abdul Rahman bin Mohd Nasir, Pengarah Pusat Maklumat Harta Tanah Negara (NAPIC).
Laporan Pasaran Harta Separuh Tahun Pertama 2023 beserta laporan-laporan lain boleh diakses dan dimuat turun secara percuma di portal NAPIC http://napic.jpph.gov.my/portal

« 2 daripada 7 »

Langgan Newsletter Kami

Ikuti perkembangan Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta dengan melanggan newsletter kami.
Ubah Saiz Font
Contrast