Services

Offered services by JPPH Malaysia

Publication

Publications issued by JPPH Malaysia

General Info

Stats, Brochures, Tender Results & News Clips

Download

Download Forms

Latest News

Gallery

Wawancara YBrs. Sr Haji Mohd Khairudin bin Abd Halim, Presiden Lembaga Penilai, Pentaksir, Ejen Harta Tanah dan Pengurus Harta Malaysia dalam Selamat Pagi Malaysia di RTM, bertajuk “Isu Ejen Harta Tanah Tidak Berlesen” Pada 27 November 2019

Pada 27 November 2019, YBrs. Sr Haji Mohd Khairudin bin Abd Halim, Presiden Lembaga Penilai, Pentaksir, Ejen Harta Tanah dan Pengurus Harta Malaysia telah bersiaran langsung dalam program Selamat Pagi Malaysia di RTM. Beliau yang juga Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta telah membincangkan isu melibatkan ejen harta tanah yang tidak berlesen. Fokus juga diberikan kepada fenemona ejen harta tanah di negara, kesan, kaedah mengatasi dan juga penguatkuasaan terhadap ejen harta tanah yang tidak berlesen. Di samping beliau memberikan nasihat jika mahu mendapatkan khidmat ejen untuk memiliki harta tanah harus memastikan broker yang dipilih mestilah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir, Ejen Harta Tanah dan Pengurus Harta Malaysia yang boleh disemak melalui online berdasarkan Tag pengenalan diri yang dikeluarkan oleh pihak lembaga kepada pengamal ejen harta tanah yang berdaftar. Orang ramai diharap akan sentiasa berwaspada apabila berurusan dengan broker haram yang mencurigakan sekaligus dapat mengelak dari sebarang risiko penipuan.

Persidangan Pengarah Penilaian Negeri dan Penilai Daerah ke-78 Pada 25 hingga 28 November 2019

Pada 25 hingga 28 November 2019, JPPH Malaysia telah mengadakan Persidangan Pengarah Penilaian Negeri dan Penilai Daerah kali ke-78 bertempat di INSPEN. Mesyuarat ini dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu mesyuarat Pengarah Penilaian Negeri dan Penilai Daerah, Mesyuarat Keselamatan dan Mesyuarat Pelaksana E Perolehan dan Mesyuarat Teknikal. Mesyuarat ini dipengerusikan oleh Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta dan juga Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi) dan (Dasar Strategik).

Majlis Penyampaian Anugerah Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta Malaysia 2019 Pada 25 November 2019

25 November 2019, YBrs. Sr Haji Mohd Khairudin bin Abd Halim, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta telah menyempurnakan majlis Penyampaian Anugerah Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta Malaysia 2019 bertempat di Dewan Jubli, INSPEN. Sebanyak 5 kategori anugerah Jabatan telah disampaikan. Anugerah tersebut ialah Anugerah Khas Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta dimenangi oleh Puan Nurzahirah binti Umar daripada JPPH Malaysia Kuala Lumpur. Anugerah Pejabat Pengarah Penilaian Negeri, johan ialah Pejabat Pengarah Penilaian Malaysia Negeri Pulau Pinang. Anugerah Pejabat Penilai Daerah pula dimenangi oleh Pejabat Penilai Daerah Malaysia Muar. Anugerah Inovasi JPPH Malaysia dimenangi oleh Pejabat JPPH Malaysia Batu Pahat. Sementara Anugerah Pengarah INSPEN dimenangi oleh Pejabat JPPH Malaysia Kuala Terengganu. Hadiah-hadiah telah disampaikan oleh YBrs. Sr Haji Mohd Khairudin bin Abd Halim, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta. Tahniah dan syabas diucapkan kepada semua pemenang Anugerah Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta Malaysia 2019.

« 2 of 7 »

Poll

Do you think information provided in this portal fulfill your need?
Vote

Subscribe Our Newsletter

Fill out the provided subscription form in order to follow our latest news and updates.

Other Agencies

Ubah Saiz Font
Contrast