General Info

Stats, Brochures, Tender Results & News Clips

Download

Download Forms

Latest News

Gallery

Perancangan Pelan Strategik JPPH 2021 - 2025 Dan Mesyuarat Pengarah Penilaian Negeri Bil. 2/2021 Pada 23 Februari 2021

JPPH telah melancarkan Pelan Strategik Jabatan Tahun 2021 - 2025 yang telah disempurnakan oleh YBrs. Sr A’zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta. Buku ini telah diserahkan oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) kepada beliau dengan diiringi oleh Sr Hamidon bin Haron, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi) dan Puan Norhayati bin Awang, Pengarah Bahagian Perancangan Strategik dan Standard Amalan.

Mesyuarat Pengarah Penilaian Negeri Bil. 2 Tahun 2021 diadakan secara maya sejurus selepas majlis tersebut dan dihadiri oleh pihak Pengurusan Tertinggi, Pengarah Bahagian dan Ketua Unit Ibu Pejabat, Pengarah INSPEN, Pengarah NAPIC dan Pengarah Penilaian Negeri di seluruh Malaysia.

Kunjungan Hormat PEPS Dan RISM Ke Ibu Pejabat JPPH Pada 23 Disember 2020

Persatuan Penilai, Pengurus Harta, Ejen Harta dan Perunding Harta Swasta Malaysia (PEPS) dan Royal Institution of Surveyors Malaysia (RISM) telah membuat kunjungan hormat ke Ibu Pejabat JPPH pada 23 Disember 2020 (Rabu) bertempat di Bangunan Perbendaharaan 2, Putrajaya.

Delegasi PEPS dan RISM telah disambut oleh YBrs. Sr A’zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta, YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) serta Pengarah-Pengarah Bahagian Ibu Pejabat.

Delegasi PEPS diketuai oleh Sr Michael Kong Kok Kee, Presiden PEPS, diiringi oleh Sr Firdaus bin Musa, Setiausaha Kehormat PEPS bersama tiga ahli yang lain. Turut hadir ialah Sr Aziah binti Mohd Yusoff, Naib Presiden RISM bersama seorang ahli.

Majlis Penyerahan Laporan Penilaian Aset Milik Perbadanan Aset Keretapi (RAC) Pada 1 Disember 2020

Pada 1 Disember 2020, Majlis Penyerahan Laporan Penilaian Aset Milik Perbadanan Aset Keretapi (RAC) telah diadakan di Ibu Pejabat JPPH. Penyerahan telah dilakukan oleh YBrs. Sr A’zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta kepada YBrs. Encik Adam bin Abu Hanipah, Pengurus Besar, Perbadanan Aset Keretapi (RAC). Turut hadir ke majlis tersebut ialah YBrs. Sr Hamidon bin Haron, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi) serta kesemua Pengarah Bahagian dan Ketua Unit Ibu Pejabat. Majlis ini turut disaksikan secara maya oleh 52 pejabat Pengarah Penilaian Negeri dan Penilai Daerah di seluruh Malaysia.
Majlis ini diadakan khas sebagai tanda berakhirnya kerja penilaian bagi maksud pengurusan aset milik RAC oleh 21 cawangan JPPH. Penilaian ini melibatkan jajaran keretapi bermula dari Perlis, Alor Setar, Sungai Petani, Seberang Perai, George Town, Taiping, Ipoh, Teluk Intan, Gombak, Shah Alam, Klang, Bandar Baru Bangi, Seremban, Jempol, Johor Bahru, Temerloh, Raub, Kuala Krai dan berakhir di Kota Bharu yang merangkumi 24 buah stesen keretapi milik RAC di seluruh negara.

« 2 of 7 »

Poll

Do you think information provided in this portal fulfill your need?
Vote

Subscribe Our Newsletter

Fill out the provided subscription form in order to follow our latest news and updates.

Other Agencies

Ubah Saiz Font
Contrast