Perkhidmatan

Perkhidmatan tersedia untuk kemudahan pengguna

Penerbitan

Penerbitan Jabatan Penilaian & Perkhidmatan Harta

Maklumat Am

Statistik, Keputusan Tender dan Keratan Akhbar

Muat Turun

Muat Turun Borang, Brosur berkaitan perkhidmatan JPPH

Berita Terkini

Galeri

Kunjungan Hormat Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta ke Pejabat Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang Pada 22 Mac 2021

Pada 22 Mac 2021 - YBrs. Sr A'zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta telah membuat kunjungan hormat ke Pejabat Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, YB Dato' Ir. Hj. Ahmad Zakiyuddin bin Abdul Rahman. Turut bersama beliau ialah Sr Haji Amran bin Mat Yaacub, Pengarah Penilaian Negeri Pulau Pinang.

Persidangan Pengarah dan Penilai Daerah JPPH Ke-79 di Bayview Hotel, Langkawi, Kedah pada 15 hingga 16 Mac 2021

Persidangan Pengarah dan Penilai Daerah JPPH Ke-79 bertempat di Bayview Hotel, Langkawi dilangsungkan dalam suasana norma baharu pada 15 hingga 16 Mac 2021. Sempena persidangan ini juga, empat (4) buah buku telah dilancarkan dan sumbangan cek KESUPEN Pusat kepada staf JPPH yang terlibat dengan musibah banjir baru-baru ini turut disampaikan kepada Pengerusi KESUPEN di cawangan masing-masing.

YBrs. Sr A'zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta diiringi oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) dan YBrs. Sr Hamidon bin Haron, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi) telah melancarkan Buku Panduan Penilaian Ekonomi Ekosistem Marin (Taman Laut), Pelan Antirasuah Organisasi JPPH 2021 - 2025, Monograf Penilaian Harta Tanah Khas dan Statutory Valuation on Land Conversion in Malaysia.

Perancangan Pelan Strategik JPPH 2021 - 2025 Dan Mesyuarat Pengarah Penilaian Negeri Bil. 2/2021 Pada 23 Februari 2021

JPPH telah melancarkan Pelan Strategik Jabatan Tahun 2021 - 2025 yang telah disempurnakan oleh YBrs. Sr A’zmi bin Abdul Latif, Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta. Buku ini telah diserahkan oleh YBrs. Sr Abdul Razak bin Yusak, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Dasar Strategik) kepada beliau dengan diiringi oleh Sr Hamidon bin Haron, Timbalan Ketua Pengarah Penilaian dan Perkhidmatan Harta (Operasi) dan Puan Norhayati bin Awang, Pengarah Bahagian Perancangan Strategik dan Standard Amalan.

Mesyuarat Pengarah Penilaian Negeri Bil. 2 Tahun 2021 diadakan secara maya sejurus selepas majlis tersebut dan dihadiri oleh pihak Pengurusan Tertinggi, Pengarah Bahagian dan Ketua Unit Ibu Pejabat, Pengarah INSPEN, Pengarah NAPIC dan Pengarah Penilaian Negeri di seluruh Malaysia.

« 5 daripada 7 »

Langgan Newsletter Kami

Ikuti perkembangan Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta dengan melanggan newsletter kami.
Ubah Saiz Font
Contrast